Translate

dimecres, 2 d’octubre del 2013

El rookie i les vaques sagrades

"Jorge (Lorenzo) i jo també sabem anar passats de voltes, però no tot val". Dani Pedrosa. Paraula de vaca sagrada.
 "Si Dani pensa que he anat 'despendolat', doncs he anat 'despendolat' tot l'any, però al final és el meu estil de pilotatge i em sento segur així". Marc Márquez. Paraula de rookie.

Entendreu que en aquesta disputa se'm fa molt difícil ser objectiu, però ho intentaré.

Les dades objectives són aquestes:
-Márquez ha acabat per davant de Pedrosa en 7 de les 11 curses que s'han completat amb tots dos pilots en pista.

-Márquez ha acabat al podi totes les curses (13) que ha completat. Pedrosa ha fet 9 podis en 12 curses completades.

-Márquez acumula 6 victòries, 4 segons i 3 tercers. Pedrosa 2 victòries, 5 segons i 2 tercers.

-Márquez està superant tots els rècords de precocitat a la cilindrada reina. Pedrosa va pel camí de convertir-se en el pilot que ha vist com més companys d'equips són campions del món (Hayden, Stoner...i potser, només potser perquè encara queda, Márquez).

-Marc s'ha perdut una cursa, en una altra va córrer amb els lligaments de l'espatlla trencats i en una altra recuperant-se encara d'aquesta lesió. Dani s'ha perdut una cursa i ha participat en altres dues sense estar al cent per cent.

-Márquez sempre riu, manifesta que s'ho passa bé i quan la caga (amb perdó) no busca excuses. Parla sobre la moto. A Pedrosa se'l veu sovint capcot i amb problemes. Quan no són els neumàtics és la configuració de la moto. Que si en Marc li copia la configuració de la moto, que si el de Cervera sempre va a "rebufo"...rara vegada l'escoltes dient que l'ha cagat (altre cop perdó). Com que passen els anys i li continua costant molt parlar sobre la moto, doncs ho fa a la sala de premsa.

-Pedrosa ha patit 20 operacions des de 2003 no sé si són massa o no, però sembla que és tot un rècord. Marc va estar gairebé cinc mesos sense tocar una moto per una lesió ocular . Tots dos han viscut la cara més amarga del motociclisme i entenen perfectament els riscos que assumeixes quan puges a una màquina com aquestes.

La llista seria llarga, però no us vull cansar. La meva conclusió seria que Pedrosa té motius més que suficients per estar capcot, preocupat i encabronat...però potser no amb el seu company de box. Quan després de vuit anys amb els grans el teu problema és un debutant a la categoria, els problemes potser són altres.

Marc se les va tenir amb Lorenzo a Xerez. Li va negar la salutació fins a tres cops, però després va entendre que el que no pot ser, doncs no pot ser, i a més és impossible. Des de llavors, cap paraula contra el de Cervera, al contrari, només reconeixement al que està fent el lleidatà i la seva Honda.

Pedrosa porta tot l'any rajant de Márquez. Primer filtrant que li estava copiant la configuració de la moto (sona estrany que amb igual moto i igual configuració els resultats siguin tan diferents). Després reiterant que el seu company de box es dedicava a anar a roda totes les curses (clar, el més normal és que un debutant comenci davant des del primer dia tirant com un boig). I finalment amb el pollastre de Motorland, on sincerament crec que n'ha fet un gra massa. Fora conyes, ho veig com mala sort...i un toc d'atenció per l'encarregat del disseny de les Honda. No pot ser que un cable tan important sigui tan sensible i estigui tan desprotegit homeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!

A partir d'aquí, Dirección de Carrera farà el que hagi de fer i potser sanciona Marc. Ara, no em direu que no tindria conya que el de Cervera hagués de començar últim a Malàisia...i acabés agafant al Pedrosa! Llavors sí que al de Castellar del Vallés li hauríem de dir allò de bona nit i tapa't!